Jednu nehodu způsobilo neznáme zvíře, druhou nepozorný řidič

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Řadu dopravních nehod a také různé krádeže. Například v Šumperku dostala padesátiletá žena zřejmě chuť na grilovačku, a tak se rozhodla ukrást z obchodu tři vepřové panenky a dva balíčky chlazeného lososa. Jak se později ukázalo, dáma má s podobným „nakupováním“ bohaté zkušenosti.

Mladá motorkářka, která bourala u Vyšehoří, skončila v nemocnici. foto: PČR

Pro motorkářku letěl vrtulník  

VYŠEHOŘÍ – Předčasně skončila sezóna pro dvacetiletou motorkářku, která havarovala 17. dubna u Vyšehoří. Ne vlastní vinou. Ženu srazil řidič BMW, který ji při odbočování na křižovatce patrně přehlédl. Zraněnou dívku musel do fakultní nemocnice v Olomouci dopravit vrtulník.  

Spánek na lavičce vyšel muže na 31 tisíc korun 

ŠUMPERK – Spánek na lavičce v sadech 1. máje v Šumperku může být stejně drahý jako nocleh v luxusním hotelu. Přesvědčil s o tom šestačtyřicetiletý muž, který v parku usnul minulý týden. Během spánku ho navštívil zloděj, který mu z kapsy ukradl telefon a platební karty. Pachatel následně uskutečnil téměř stovku různých transakcí za 31 200 korun.  

Dobrák zmátl souseda i policii 

ŠUMPERK – Ve středu 19. dubna se na policii v Šumperku obrátil muž s tím, že mu někdo ukradl tašku, kterou si zapomněl odloženou na střeše auta. Uvnitř byly peníze, platební karta a další věci. Policie se případem začala okamžitě zabývat, jenže její šetření netrvalo ani dvě hodiny – přesně za tuto dobu se vyšetřovatelům ozval muž znovu s tím, že ztracenou tašku našel jeho soused, který ji právoplatnému majiteli vrátil i s veškerým obsahem.  

Z grilovačky nic nebylo. Kradený losos musel zpátky do regálu 

ŠUMPERK – Padesátiletá žena ukradla v úterý 18. dubna tři vepřové panenky a dva balíčky chlazeného lososa, se kterými bez zaplacení prošla přes pokladny obchodu v Šumperku. Tam už na ní čekala ostraha prodejny, jež přivolala policii. Muži zákona zjistili, že padesátnice má s podobným „nakupováním“ bohaté zkušenosti. Z vězení se vrátila teprve letos v lednu.  

Zloději ukradli tisíce sazenic  

SVÉHOBOHOV – Pět a půl tisíce sazenic buku, téměř čtyři tisíce sazenic smrku a pět tisíc malých dubů zmizelo z areálu firmy ve Svébohově. Zloději byli opravdu důkladní – sebrali i kolečka, se kterými stromky převáželi a visací zámek, jenž zabezpečoval dveře objektu, ve kterém byly stromky uskladněny.  

Drzý chmaták okradl muže přímo na ulici 

ŠUMPERK – Také se někdy na ulici mrknete do peněženky, abyste zjistili, jestli máte drobné na zmrzlinu? Tak už to nikdy nedělejte, alespoň ne v Šumperku. Přesvědčil se o tom padesátiletý muž, když se v ulici Gen. Svobody pokoušel přepočítat svoje poslední bankovky. V tom okamžiku k němu přeskočil zloděj, peněženku mu z ruky vytrhl a utekl pryč. Překvapený muž se nezmohl vůbec na nic a po zloději se slehla zem.  

Chtěl odjet z místa nehody. Svědek ho nepustil 

ŠUMPERK – Velmi odhodlaně a statečně si počínal svědek dopravní nehody, která se minulou neděli odehrála v ulici Jiřího z Poděbrad v Šumperku. Když se tam šedesátiletý řidič osobáku pokoušel vyjet z parkoviště, narazil do zaparkovaného mercedesu. Z místa nehody se snažil ujet, jenže to se mu nepovedlo. Kolemjdoucí muž otevřel dveře jeho vozu a vytáhnul z něj klíčky zapalování. Předal je až policii, která zanedlouho dorazila. Muži zákona naměřili viníkovi nehody 3,36 promile alkoholu v dechu.  

Tajemné zvíře způsobilo škodu za milión 

BRANNÁ – „Nespecifikované zvíře“ – tak označil řidič dodávky to, co mu v úterý 18. dubna vběhlo do cesty u Branné. Aby řidič nárazu zabránil, strhl volant a sjel mimo silnici, kde narazil do betonového sloupu. V autě cestovalo pět dalších lidí, z nichž jeden se lehce zranil. Škoda dosáhla téměř miliónu korun – 20 tisíc na sloupu, 350 tisíc na autě a 600 tisíc na nářadí, které se v dodávce převáželo.    




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava