Z policejní linky 29. týden: Jeden zfetovaný řidič dřepěl pod stolem. Dalšího odhalil služební pes

Řidič se zranil při havárii kamiónu / Vandal zohyzdil škodovku / Šofér bavoráku ignoroval příkaz soudu / Vandal řádil v Rapotíně. Skončil s želízky na rukou / Podvodník okradl důvěřivou seniorku / Pirát silnic skončil v cele / Místo nedělního oběda vyjížděl pyrotechnik pro granáty / Zfetovaný řidič se schovával pod stolem

Foto: archiv

Řidič se zranil při havárii kamiónu 

SOBOTÍN – Vážnou dopravní nehodu řešili policisté v pátek 17. července v serpentinách u Sobotína. V jedné ze zatáček havaroval kamión naložený dřevem, jehož řidič se při bouračce zranil. Nabouraný náklaďák zablokoval silnici, která zůstala na několik desítek minut neprůjezdná.

Vandal zohyzdil škodovku 

ZÁBŘEH – Škodu za sto tisíc korun způsobil vandal, který v noci na čtvrtek 16. července poškrábal karosérii Škody Superb v Zábřeze. Auto stálo na volně přístupném parkovišti. Ničema do něj vyryl několik hlubokých rýh.

Šofér bavoráku ignoroval příkaz soudu

RAPOTÍN – Obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí má na krku řidič BMW, kterého policisté zastavili ve čtvrtek 16. července v Rapotíně. Při lustraci motoristy vyšlo najevo, že za volantem nemá co pohledávat – soud mu totiž zakázal řízení všech motorových vozidel až do dubna 2024.

Vandal řádil v Rapotíně. Skončil s želízky na rukou

RAPOTÍN – Šumperským policistům se podařilo zadržet vandala, který v úterý 14. července řádil u rodinného domu v Rapotíně. Na zaparkovaném autě promáčkl kapotu a ulomil zpětné zrcátko, dále rozbil venkovní světlo a dlažbu polil motorovým olejem. Nakonec ještě vysypal popelnici, poškodil poštovní schránku a rozbil okno v přízemí domu. Čtyřiadvacetiletý muž si už vyslechl obvinění z trestného činu poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Podvodník okradl důvěřivou seniorku

ZÁBŘEH – O dva tisíce korun přišla minulý týden šestasedmdesátiletá žena v Zábřeze. Do bytu se jí vloudil podvodník se záminkou, že jde vyměnit měřiče tepla a požádal o vratnou zálohu ve výši dva tisíce korun. Peníze slíbil hned druhý den vrátit. Důvěřivá žena mu hotovost předala a to bylo také naposledy, kdy muže viděla.

Pirát silnic skončil v cele 

VELKÉ LOSINY – Pobyt na tvrdém vězeňském kavalci si v pondělí 13. července vyzkoušel třiatřicetiletý řidič audi. Policie jeho vůz zastavila ve Velkých Losinách. Dopravní hlídka přitom zjistila, že muž nevlastní řidičák, na autě jsou dvě různé poznávací značky a trucující motorista odmítá dechovou zkoušku. Na místo později dorazil také psovod, jehož čtyřnohý svěřenec v autě vyčmuchal sáček s bílou krystalickou látkou. Hříšník zamířil do policejní cely a podezřelý váček na expertízu.

Místo nedělního oběda vyjížděl pyrotechnik pro granáty 

VYSOKÉ ŽIBŘIDOVICE - Dva granáty z druhé světové války nalezl šestatřicetiletý muž v neděli 12. července ve Vysokých Žibřidovicích. Zprávu o podezřelém nálezu obdržela policie krátce před polednem. Na místo okamžitě vyrazil policejní pyrotechnik, který si výbušniny odvezl k likvidaci.

Zfetovaný řidič se schovával pod stolem 

ŠUMPERK – Divokou honičku zažili v neděli 12. července policisté v Šumperku. Pronásledovali řidiče Škody Superb, který odmítl na příkaz policejní hlídky zastavit. S autem vjel do Nerudovy ulice, kde z vozu vyskočil, přelezl plot několika zahrad a ukryl se u jednoho z domů. Policisté ho brzy objevili schouleného pod venkovním stolkem. Zatímco test na alkohol motiv jeho jednání neodhalil, zkouška na drogy ano – byla totiž jasně pozitivní.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava