Z policejní linky - 24. týden: Mladík falšoval doklad. Žena z Oskavy je stále nezvěstná

Opilý řidič vyspával za volantem. Nebyl k probuzení / O telefon přišel v restauraci / Mladík ze Šumperka falšoval ISIC známky / Pátrání po zmizelé seniorce pokračuje

Řidič auta, který při couvání naboural do zaparkovaného subaru, byl stejně jako jeho spolujezdec tak opilý, že ho policejní hlídka ani nemohla probudit. Foto: PČR

Opilý řidič vyspával za volantem. Nebyl k probuzení 

ŠUMPERK – Neobvyklou dopravní nehodu šetřili předminulou neděli policisté v Šumperku. Řidič auta, který při couvání naboural do zaparkovaného subaru, byl stejně jako jeho spolujezdec tak opilý, že ho policejní hlídka ani nemohla probudit. K bouračce došlo na parkovišti v ulici M. R. Štefánika.

„Dobu, než se mladí pánové probrali, využili policisté k zadokumentování místa nehody. Očividně podnapilý řidič pak policistům tvrdil, že ve vozidle jen odpočíval a odmítl se podrobit jak dechové zkoušce, tak lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ uvedla k případu podrobnosti mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

S alkoholem to oba hříšníci hodně přehnali. Spali totiž natolik tvrdě, že doslova viseli za bezpečnostní pásy. Únava je přemohla tak rychle, že ani nestačili vypnout motor a zhasnout světla vozu.

Pátrání po zmizelé seniorce pokračuje

OKRES – Celý minulý týden policisté pátrali po seniorce, která zmizela při povodni v Oskavě. Žena spadla do vody poté, co se s ní utrhl podmáčený břeh řeky. Do pátrání nasadili policisté také drony a potápěče. Koryto řeky Oskavy budou muži prohledávat i v dalších dnech.

Mladík ze Šumperka falšoval ISIC známky

ŠUMPERK – Oddělení hospodářské kriminálky vyšetřuje třiadvacetiletého mladíka, který si přivydělával falšováním ISIC známek. Z dosavadního šetření vyplývá, že plagiáty vyráběl od podzimu předminulého roku. Padělky i materiál, který při tom používal, zabavili policisté při domovní prohlídce.

 „Odprodat se mu podařilo zhruba 175 kusů známek, za které měl utržit přes jedenáct tisíc korun. Výše škody, kterou měl svým jednáním způsobit poškozené společnosti, přesáhla částku 40 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Falzifikáty distribuoval podvodník prostřednictvím Facebooku. Mladíkovi teď hrozí až dva roky odnětí svobody.

O telefon přišel v restauraci

RAPOTÍN – Pořádně draho přišla dvaapadesátiletého muže návštěva jedné z restaurací v Rapotíně. Zloděj mu tam z kapsy odložené bundy ukradl mobil značky Samsung za více než osm a půl tisíce korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava